Dødelig orden (1993)

Spenning, Krim | 3 timer, 30 minutter
Rating:
0/10

Handling

Victoria Iphigenia Warshawski - privatdektektiv V.I Warshawski er vakker, feminin, selvsikker, smart, beregnende, uredd, dyktig, forførerisk og flørtende. Vi følger hennes dramatiske hverdag og får del i hennes privatliv. Forholdet til moren er komplisert. Sin beste støtte henter hun hos venner og familie. Men til gjengjeld setter hun både livet og skjønnheten på spill for å løse de innviklede sakene de har rotet seg opp i, som hun må prøve å berge dem ut av.

Oversatt, bearbeidet og instruert av Carl Jørgen Kiønig. Musikk: Rain. Teknisk regi: Sture Bakke. De som er med: Marianne Krogh (V.I Warshawski), Kari Simonsen (Gabriella), Jan Grønli (Albert), Mona Hofland (Rosa), Tor Stokke (Fader Carroll), Svein Erik Brodal (Fader Pelly), Lasse Kolstad (Fader Jablonski), Kai Remlov (Roger Ferrant). Ellers medvirker Eindride Eidsvold, Tove Britt Olstad.

 

Minner fra fortiden (1:6)

En ny kriminalhistorie fra Chicago, gangsterbyen ved Michigans vanne - men ganske forskjellig fra det vi har hørt i Radioteatret før, og med en ny type helt: V.I Warshawski - Vic blandt venner - er privat etterforsker, tøff, vakker og kvinne. Ofte må hun rykke ut for å redde venner og slektninger ut av kriminelt uføre. Denne gangen gjelder det tante Rosa, som er mistenkt for svindel med verdipapirer i et katolsk kloster, St. Albertklosteret, hvor hun arbeider som frivillig som forretningsfører. Mellom Vic og tante Rosa hersker et solid forhold grunnlagt på gjensidig hat. Men Rosa er en slektning, og Vics døde, men i høy grad tilstedeværende mor har også sitt syn på saken. Med bøkene om Warshawski har Sara Paretsky blitt en av de fremste kriminalforfattere i dagens USA og også vel kjent her hjemme.

Hør i NRKs nettspiller

Et uskyldig offer (2:6)

V.I Warshawski lovet sin mor at hun skulle trå til dersom tante Rosa trengte hjelp - og det er den eneste grunnen til at hun har påtatt seg å etterforske mistanke mot tante Rosa for å ha svindlet med verdipapirer som tilhører St. Albertklosteret. Nå har Rosa plutselig funnet ut at hun likevel ikke vil ha hjelp. Men hennes niese er ikke av den typen som lar seg stoppe når hun først er kommet på sporet.

Hør i NRKs nettspiller

Syreprøven (3:6)

Det er ikke bare tante Rosa som vil ha V.I Warshawski bort fra saken med de forfalskede aksjene i St. Albertklosteret. En anonym stemme i telefonen er kommet med direkte trusler: "De har så vakre grå øyne. Jeg ville like å se dem etter at noen har helt syre i dem". Så blir en av Vics beste venner drept - myrdet. Saken etterforskes av førstebetjent Mallory - en venn og kollega av Vics far, med sterke synspunkter på hvordan vennens datter har ordnet livet sitt.

Hør i NRKs nettspiller

Ild-dåpen (4:6)

Det var ingen tom trussel den anonyme stemmen på telefonen kom med - V.I Warshavski unngikk så vidt å få øynene brent bort av syre. I begravelsen til Agnes, hennes myrdede venn, hører hun stemmen igjen - blant gjestene. Det viktigste sporet nå kan være mannen som kastet syre på henne, og det naturlige er å søke ham blant leiesvennene til Don Pasquale - mafialederen.

Hør i NRKs nettspiller

Middagsavtale (5:6)

Tidligere var det syre, nå er det ild. V.I Warshawskis leilighet er blitt påtent, og hun og Roger Ferrant har såvidt unngått å brenne inne. Hennes fars gamle venn, førstebetjent Mallory, er tilbøyelig til å mistenke henne for både det ene og det andre - blant annet innbrudd. Og så slår motparten til igjen og rammer enda en av Warshawskis venner. Nå er det onkel Stefans tur.

Hør i NRKs nettspiller

Ingen er heldig i all evighet (6:6)

For å avsløre den mystiske "Stemmen", mannen som står bak den økonomiske kriminalsaken ved St. Albertklosteret, har V.I Warshawski til og med gitt seg i kast med Chicago-mafiaen. Og igjen slår den ukjente til mot henne - eller rettere sagt leiligheten hennes. Men hun lar seg ikke stoppe av noe, eller av noen, selv om det skulle være mennesker hun kjenner. Nå tar hun seg inn i selve klosteret, forkledd og i all hemmelighet...

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search