Dødelig dose (1996)

Spenning, Krim | 2 timer, 55 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i 5 deler. Bergen og omegn er åstedet for denne realistiske politiserien. Ketil Brundtland er debuterende norsk kriminalforfatter. En ung narkoman blir funnet livstruende forgiftet. Det viser seg at heroinen han har fått i seg, var blandet med den livsfarlige giften stryknin. Samme natt blir en mann med forbindelser i narkomiljøet utsatt for morderisk overfall. Etterforskerne ved Narkotikaavsnittet føres på sporet av dem som står bak den velorganiserte giftomsetningen i byen - folk som har sin borgerlige fasade i orden, og det er ingen lett sak å finne bevisene mot dem.

 

Stryknin (1:5)

Radioteatret presenterer en ny norsk kriminalforfatter som henter historiene sine fra dagens virkelighet. Spanerne fra Bergenspolitiet finner en ung gutt som har fått i seg heroin blandet ut med drepende gift. Samme dag blir en narkotikalanger utsatt for et morderisk overfall. Det er uro i stoff-miljøet, noen er begynt å operere på egen hånd. Kan politiinspektør Randal og hans etterforskere på narkotikaavsnittet brukte dette til å avsløre den organiserte stoffomsetningen i byen og få slått kloen i bakmennene.

Hør i NRKs nettspiller

Småsnoken (2:5)

"Småsnoken", alias Karl Edvardsen, er gudfaren i Bergens kriminelle miljø, den antatte hovedmannen bak den organiserte narkoomsetningen i byen. Men hittil har "Småsnoken" klart å skjule sine spor. Så hvorfor har han tatt sjansen på å møte, offentlig, en suspekt person som Egon Svartvik? Kan det være for å overlevere en beskjed som må overleveres direkte - en ordre om likvidasjon?

Hør i NRKs nettspiller

Spaning (3:5)

"Småsnoken", gudfaren i Bergens forbrytermiljø, har en informant på selve politikammeret. Noen forsyner ham med opplysninger og sørger for at bevismateriale forsvinner. Betjent Grane vet at denne personen kan være en som har arbeidet på statsadvokatens kontor - slik som Henry Randal gjorde, før han ble sjef for narkotikaavsnittet. Og nå vil Randal ha et hemmelig møte med Grane - midt på natten...

Hør i NRKs nettspiller

Svartvik (4:5)

Politiinspektør Randal har funnet ut hvem narkotikaligaens kontaktmann i politiet er: Førstebetjent Teige ved Voldsavsnittet. Og Teige har oppdaget at Egon Svartvik, medlem av ligaen, har stjålet heroin og blandet det ut med ugressmiddel. Nå gjelde det å få hindret ham i å gi opplysningene til sjefen for banden, "Småsnoken". For hvis han klarer det, er Svartvik død - og med ham alle håp om å få tatt bakmennene.

Hør i NRKs nettspiller

Storm (5:5)

Dødsdommen over Svartvik er avsagt. Politiet klarte ikke å forhindre at bandesjefen, "Småsnoken", fikk melding om narkolangerens dobbeltspill. De har to personer i varetekt, men ingen som kan føre dem videre til full opprulling av banden og arrestasjon av bakmennene. Det de imidlertid ikke vet, er at to unge ivrige amatørdetektiver er på sporet, og at selve naturkreftene kommer til å gripe inn i den siste dramatiske vendingen i saken...

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search