Den tapte verden (1972)

Spenning, Eventyr | 3 timer, 2 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i seks episoder etter Sir Arthur Conan Doyles roman fra 1912. Zoologisk Institutt i London sender ut en ekspedisjon på fire mann for å undersøke professor Challengers påstander om at det eksisterer forhistoriske øgler på et fjellplatå i Sør-Amerika. Blant dem er Ned Malone, journalist og frier, som bestemmer seg for å gi seg ut på noe livsfarlig for riktig å imponere sitt hjertes utkårede.

Musikk: Eyvind Solås. Instruktør: Paul Skoe. Teknisk regi: Jan Erik Hoel. De som er med: Per Theodor Haugen (Edward (Ned) Malone, journalist), Randi Koch (Gladys), Knut M. Hansson (McArdle, nyhetsredaktør), Bjørn Jenseg (Tarp Henry, journalist), Merete Skavlan (Mrs. Challenger), Per Sunderland (Professor Challenger), Sverre Hansen (Professor Summerlee), Tor Stokke (Lord John Roxton), Birger Løvaas (Jenkins, kelner), Roy Bjørnstad (Austin, tjener), Thorleif Reiss (Mr. Percival Waldron), Sverre Wilberg (Presidenten i Zoologisk Institutt), Ole-Jørgen Nilsen (En konstabel), Torbjørn Halvorsen (En drosjesjåfør).

 

Professor Challenger (1:6)

Conan Doyle, skaperen av den udødelige detektiven Sherlock Holmes, hadde også andre fargerike helter. En av dem er professor Challenger, et eksentrisk geni med utseende og lynne som en folkevond okse. Beretningen åpner med at han atter en gang har gjort skandale i vitenskapens verden – denne gang ved å hevde at det finnes et fjellplatå i det indre av Amazonas hvor fortidens fauna fortsatt lever i beste velgående. Og da det en dag dukker opp en ung mann som må gjøre en livsfarlig bedrift for å vinne sitt hjertes utkårede er grunnen lagt for det mest fantastiske eventyr noe menneske har opplevd…

Hør i NRKs nettspiller

På vei mot det ukjente (2:6)

Journalist Ned Malone blir overbevist om at den eksentriske professor Challenger har sett forhistoriske øgler på et fjellparti i Sør-Amerika. På et møte i Zoologisk Institutt stiller mange seg skeptisk til Challengers påstand. Det blir likevel bestemt at det skal sendes ut en ekspedisjon for å kontrollere den, og Malone blir med.

Hør i NRKs nettspiller

Møte med urtiden (3:6)

Zoologisk Institutt i London har sendt ut en ekspedisjon, "Operasjon Fortidsuhyre", for å undersøke professor Challengers påstander om at det eksisterer forhistoriske øgler på et fjellplatå i Sør-Amerika. Etter flere ukers reise – over Atlanterhavet - oppover Amasonfloden – er ekspedisjonen nå kommet fram til en nærmest ubestigelig klippevegg, som etter Challengers utsagn skal føre opp til platået.

Hør i NRKs nettspiller

Platåets hemmeligheter (4:6)

Den zoologiske ekspedisjonen er kommet fram til det platået i den sør-amerikanske jungel hvor professor Challenger mener de forhistoriske øglene holder til. Det ble en dramatisk oppstigning til platået – men hva venter dem nå der oppe?

Hør i NRKs nettspiller

Veien til friheten (5:6)

Den zoologiske ekspedisjonen til Sør-Amerika har fastslått at det finnes forhistoriske kjempeøgler på fjellplatået. Problemet som ekspedisjonen nå står overfor er hvordan den skal komme ned igjen etter at en av de innfødte bærerne har brutt den eneste forbindelsen tilbake til utenverdenen.

Hør i NRKs nettspiller

Rapport til Zoologisk institutt (6:6)

Challenger-ekspedisjonen har fastslått at det finnes forhistoriske kjempeøgler på et fjellplatå i Syd-Amerika. Den har også oppdaget noen fryktinngytende apelignende skapninger der, foruten at den har møtt en indianerstamme. Men veien tilbake til sivilisasjonen har ekspedisjonen ennå ikke funnet.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search