Den røde enke (1996)

Spenning, Krim, Asbjørn Krag | 2 timer, 54 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i fire deler. Egil Lundmo har dramatisert Stein Rivertons roman. Byen heter Kristiania og året er 1908. Det er gode tider, byen har fått telefon, sosietetslivet glitrer. De første automobiler er kommet til hovedstaden, en av disse tilhørte kunstner Charlie Falkenberg. Men nå er bilen forsvunnet, Charlie skylder penger og hans bror grosserer Falkenberg er ganske så bekymret. Han søker råd hos Asbjørn Krag, landets fremste detektiv, som stilles overfor sitt livs farligste motstander. Skjønnhet kan være dødelig - kanskje til og med for ham selv.

 

En ballaften på Grand (1:4)

Kristiania 1908. De første automobiler er kommet til det frie Norges hovedstad. En av disse tilhører den unge livsglade kunstneren Charlie Falkenberg. Men nå er bilen forsvunnet. Charlie skylder penger til ukjente mennesker, og hans bror, grossereren, er dypt bekymret. En annen kilde til uro er Charlies forbindelse med en viss fru Valentine Kempel, den vakre damen i rødt som har sjarmert hele byens sosietet. Grosserer Falkenberg søker bistand hos landets fremste detektiv, Asbjørn Krag – som skal komme til å møte sitt livs farligste motstander.

Hør i NRKs nettspiller

Den grønne automobil (2:4)

Kristiania 1908. Den unge kunstneren Charlie Falkenberg er brutalt myrdet, 25 000 kroner er forsvunnet fra hans bror grossererens pengeskap, og for første gang i norsk kriminalhistorie er gjerningsmannen unnsluppet i en automobil. Detektiven Asbjørn Krag setter all sin skarpsindighet og handlekraft inn i kampen mot de internasjonale forbrytere, som har inntatt Norges hovedstad.

Hør i NRKs nettspiller

Det døde hus (3:4)

Kristiania 1908. En internasjonal forbryterbande bedriver mord og utpressing i Norges hovedstad. Det har allerede kostet den unge kunstneren Charlie Falkenberg livet. Er den vakre, unge enken Valentine Kempel, Kristiania-sosietetens yndling, også et av deres ofre, eller spiller hun en annen, fordekt rolle? Detektiven Asbjørn Krag og Charlies bror, grosserer Falkenberg, har tatt kampen opp. Men så slår banden til og bortfører Falkenbergs forlovede Ada…

Hør i NRKs nettspiller

Rovedderkoppen (4:4)

Kristiania 1908. En internasjonal forbryterbande bedriver mord og utpressing i Norges hovedstad. Forbryterne har bortført grosserer Falkenbergs forlovede, Ada, og i hennes hemmelige hovedkvarter i kammerherre Totens øde hus utenfor byen, har detektiv Asbjørn Krag funnet enda et mordoffer. Står kammerherren i ledtog med banden? Hvilken rolle spiller den vakre, mystiske fru Valentine Kempel, også kalt "Rovedderkoppen"? Asbjørn Krag bestemmer seg for å gå åpent inn i en duell på liv og død med den farligste motstander han noen gang har møtt…

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search